Розпочато розслідування за фактом невиплати більше 31 млн грн заробітної плати працівникам ПАТ «Львівська вугільна компанія»

26 жовтня 2015

За процесуального керівництва прокуратури Сокальського району, на підставі матеріалів Територіальної державної інспекції праці у Львівській області, а також за результатами розгляду численних звернень громадян, 21 жовтня цього року розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 175 КК України, за фактом умисної безпідставної невиплати заробітної плати посадовими особами ПАТ «Львівська вугільна компанія» своїм підлеглим.

Встановлено, що сума зарплатних боргів перед працівниками підприємства за період із квітня по вересень поточного року перевищує 31 мільйон гривень.

Досудове розслідування триває та перебуває на контролі прокуратури Сокальського району.

Прес-служба прокуратури Львівської області

Довідково: перевірка ПАТ “Львівська вугільна компанія” проведена на виконання доручення Державної інспекції України з питань праці. В ході перевірки виявлено порушення вимог статті 115 КЗпП України, статті 24 Закону України “Про оплату праці”, а саме – виплата заробітної плати працівникам постійно проводилась з порушенням строків виплати, що призвело до формування заборгованості. Також встановлено, що адміністрацією ПАТ «Львівська вугільна компанія» кошти на оплату праці спрямовувались не у першочерговому порядку, чим порушено вимоги статті 97 КЗпП України, статті 15 Закону України ,,Про оплату праці”.