ГУ Держпраці зобов’язало підприємство усунути порушення, які стосуються роботи котельні

15 листопада 2017

До ГУ Держпраці у Львівській області  надійшло звернення від комунального підприємства “Бориславтеплоенерго” щодо проведення перевірки.

 Відтак  ГУ Держпраці у Львівській області провело позапланову перевірку дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки водогрійного котла  ТВГ-8м, який відпрацював встановлений термін та водогрійного  котла  КСВ-1.0 «ЕКО» після його монтажу  в котельні.

Під час перевірки  встановлено,  що котлу  ТВГ-8м для продовження терміну  експлуатації, проведено технічне діагностування та позачергові випробування. При цьому  виявлені інспектором  незначні недоліки в організації експлуатації були усунені  під час перевірки. Отже,  котел визнано придатним до експлуатації.

 Разом з тим зовсім інше було виявлено під час  перевірки  котла КСВ-1.0 «ЕКО». Зокрема на водогрійному котлі КСВ-1.0 «ЕКО» встановлений електроконтактний манометр, перевірка якого установкою на «О» приведе до аварійної зупинки котла.                                                                                  Котельня  не обладнана аварійним електричним освітленням у відповідності до вимог проекту котельні.  На робочому місці в котельні відсутня виробнича інструкція з перевірки приладів захисту та сигналізації котлів, розроблена та затверджена згідно вимог.                                                                    Також отвір подачі припливного повітря в котельню закритий щитом, що не забезпечує подачу припливного повітря та видалення шкідливих газів  відповідно до санітарних норм. В котельні знаходяться громіздкі  сторонні предмети  не передбачені вимогами проекту.       

Вихiднi дверi котельного примiщення  обладнанi iз внутрiшньої сторони запорами, що  унеможливлює доступ аварійних служб .

Окрім цього, суб’єкт господарювання  не отримав дозволу на експлуатацію водогрійного котла КСВ-1.0«ЕКО» та виконання відповідних видів робіт , відповідно до вимог «Порядку видачі дозволів».

За результатами перевірки було складено припис,  де визначені терміни усунення виявлених порушень.  Відтак визнати котел  готовим до роботи  на момент проведення перевірки неможливо.