У ПАТ «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал» проведено комісійну перевірку

27 листопада 2017

У листопаді ГУ Держпраці у Львівській області провело  планову комісійну перевірку у ПАТ «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал». Під час контрольного заходу проаналізовано дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки.

Окрім головних державних інспекторів відділу нагляду у гірничодобувній промисловості, до комісійної перевірки також залучено інспекторів відділу нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв’язку, відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці, відділу з питань гігієни праці.

Під час перевірок робочих місць підприємства особливу увагу приділили: проведенню геолого-маркшейдерських спостережень за станом підробленої поверхні, дільниці з консервації рудника №2, хвостосховищу,  функціонуванню центральної заводської лабораторії.

Також акцентували увагу на дотриманні діяльності служби охорони праці, стані гірничих виробок рудника №1, експлуатації елетроустановок, стані рудникового транспорту і стаціонарного обладнання шахти (рудника) тощо.

Під час  перевірки інспектори видали обов’язкових до виконання 14 приписів. Загалом виявлено 129 порушень  нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки, ведення маркшейдерської документації, по хвостосховищу, виконання «Комплексного проекту консервації рудника №2 і рекультивації порушених земель Стебницького державного гірничо-хімічного підприємства «Полімінерал» та інші.

До адміністративної відповідальності притягнуто 11 посадових осіб, зокрема і керівника.

Слід зазначити, що упродовж  останніх 5-ти років нещасних випадків  на підприємстві не було.

До слова, на руднику №1 припинено видобуток руди у травні 2003.