Фахівці ГУ Держпраці у Львівській області перевірили ПАТ «Геотехнічний інститут»

27 листопада 2017

Інспектори ГУ Держпраці  у Львівській області провели планову перевірку дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки, дотримання вимог законодавства з питань гігієни праці, дотримання вимог законодавства про зайнятість населення та працевлаштування інвалідів у приватному акціонерному товаристві «Геотехнічний інститут».

Під час контрольного заходу перевірено виробничі служби, відділи, майстерні підприємства та ведення робіт буровими бригадами.

Загалом на приватному підприємстві інспектори виявили  45 порушень вимог нормативно – правових актів з питань гігієни праці, охорони праці та промислової безпеки.

Зокрема не проводиться вибіркове розкриття ґрунту для огляду елементів заземлювального пристрою, що розміщені у землі. Окрім цього, енергетичну службу підприємства не укомплектовано електромонтером. Працівникам підприємства не організовано проведення лабораторних досліджень умов праці на робочих місцях. До складу комісії з перевірки знань з питань охорони праці на підприємстві  включений голова профспілкового комітету, який не пройшов навчання з питань охорони праці відповідно до Типового положення, та перевірку знань  у порядку, визначеному відповідними громадськими організаціями за участю представника Держпраці. В автомобільному боксі допущено експлуатацію  електричної талі інв. № 1097 без обмежника вантажопідйомності (кінцевика).

За  результатами перевірки видано 6 приписів на усунення порушень,  накладено 6 адміністративних стягнень у вигляді штрафів на працівників  підприємства, зокрема і на керівника. Головними державними інспекторами попереджено керівництво підприємства про необхідність негайного зупинення робіт електричної талі інв. № 1097 та токарного верстата заводський № 0125. Наказом по підприємству заборонено експлуатацію цього обладнання.

При цьому слід зазначити, що на підприємстві  створена і функціонує служба охорони праці. В структурних підрозділах підприємства ведуться журнали інструктажів з питань охорони праці. На підприємстві не допускається залучення неповнолітніх до праці на важких роботах і на роботах із шкідливими або небезпечними умовами праці. Працівники забезпечені засобами індивідуального та колективного захисту.