За підсумками першого етапу Проекту ЄС-МОП «Зміцнення адміністрації праці з метою покращення умов праці і подолання незадекларованої праці» визначено ефективні методи удосконалення національного законодавства

04 грудня 2017

У рамках Проекту ЄС-МОП «Зміцнення адміністрації праці з метою покращення умов праці і подолання незадекларованої праці» Держпраці спільно з Міжнародною організацією праці, представниками об’єднань профспілок, роботодавців та інших центральних органів виконавчої влади завершили перший етап його реалізації – проведення тренінгів з роз’яснення положень директив ЄС з питань безпеки і гігієни праці, трудових відносин, імплементація яких передбачена Угодою про асоціацію Україна-ЄС.

Затверджено план дій робочих груп при Держпраці, опрацьовано таблиці відповідності національного законодавства директивам ЄС 89/391/ЄЕС, 89/654/ЄЕС, 2009/104/ЄС, 89/656/ЄЕС. За результатами аналізу визначені ефективні методи удосконалення національного законодавства та приведення його у відповідність до стандартів ЄС, проведення відповідних тристоронніх консультацій.

Підсумки роботи підбили менеджер Проекту Антоніу Сантуш та координатор Проекту Софія Литвин.

Довідково. Проект сприяє реалізації Угоди про асоціацію Україна-ЄС, що набула чинності 1 вересня 2017 року та її відповідних додатків, а також положень Конвенції МОП № 81 та № 129 про інспекцію праці, ратифікованих Україною у 2004 році. Проект – це внесок ЄС і МОП у просування міжнародних трудових норм, покращення безпеки та гігієни праці (БГП) і додержання законодавства про працю в Україні.