В ефірі Львівського радіо говорили про те, як уникнути аварійних ситуацій, пов’язаних з використанням газу

12 грудня 2017

Як уникнути нещасних випадків, що  пов’язані з використанням газу у побуті розповів в ефірі Львівського радіо  начальник відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки  ГУ Держпраці у Львівській області Ігор Проць.

За словами Ігоря Проця, під час опалювального сезону різко зростає рівень аварійності, пов’язаний з використанням  газу у побуті.

Як повідомив представник ГУ Держпраці у Львівській області, з початку 2017 року у Львівській області зафіксовано 10 аварій, які пов’язані з використанням газу  у побуті.

При цьому він зазначив, що особливо слід звернути увагу на роботу газового обладнання у закладах освіти та охорони здоров’я.

«Відповідно до будівельних норм, заборонена експлуатація котелень у підвальних приміщеннях, які знаходяться, до прикладу,  під лікарняними палатами, шкільними класами. Оскільки є  небезпека вибухів. Найоптимальнішим варіантом є винос таких котелень за межі приміщення»,- зазначив Ігор Проць.

Також причинами аварій можуть бути  самовільне втручання у роботу димовентиляційних каналів та несанкціоноване підключення газу.