Про охорону праці йшлося під час наради з підприємцями, які надають послуги, пов’язані з лісівництвом

15 грудня 2017

Про безпеку та охорону праці  під час лісозаготівельних робіт йшлося сьогодні, 15 грудня, під час наради, яка відбулася за участі фахівців ГУ Держпраці у Львівській області.

На заході були присутні представники державних лісогосподарських підприємств Львівської області, а також суб’єкти підприємницької діяльності, які надають послуги, пов’язані з лісівництвом.

 

Головний спеціаліст відділу використання лісових ресурсів Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Мусійовський зазначив, що лісозаготівельна галузь належить до однієї з найбільш травмонебезпечних в Україні. Отже, збереження життя та здоров’я працівників повинно бути пріоритетом у діяльності  кожного підприємства.

Разом з тим представник Державного агентства лісових ресурсів України ознайомив з проектом нових нормативно-правових актів з охорони праці.

«Відповідно до проекту, який планується затвердити уже найближчим часом, ви відповідатимете за  кожну людину, яка працює та виконує будь-яку роботу на території вашого підприємства», – наголосив Андрій Мусійовський, звертаючись до присутніх.

Начальник відділу нагляду в АПК та СКС ГУ Держпраці у Львівській області Віктор Курило наголосив на необхідності проведення інструктажів для працівників та забезпечення їх спецодягом і засобами індивідуального захисту. Водночас він зазначив, що кожен працівник повинен дотримуватися вимог з охорони праці.

При цьому Віктор Курило розповів про заходи, яких слід вживати для недопущення виробничого травматизму, а також повідомив про основні причини  настання нещасних випадків.

Також фахівець ГУ Держпраці у Львівській області  наголосив, що на сьогодні відсутній строк  давності для проведення розслідування нещасних випадків на виробництві. «До ГУ Держпраці  навіть звертаються потерпілі чи їх родичі щодо випадків, які трапились понад 40 років тому. Саме тому, наполегливо прошу вас усіх не намагатися приховувати нещасний випадок»,- резюмував він.