ГУ Держпраці перевірило «Сокальжитлокомунсервіс»: виявлено 46 порушень з охорони праці

28 грудня 2017

Фахівці  Головного управління Держпраці у Львівській області провели перевірку у комунальному підприємстві «Сокальжитлокомунсервіс».

В структуру КП «Сокальжитлокомунсервіс» входять такі основні виробничі підрозділи: ремонтно-експлуатаційна дільниця, дільниця з благоустрою і саночистки, транспортна дільниця, енергетична дільниця.

Під час перевірки виявлено 46 порушень нормативних актів з охорони праці. Так,  на підприємстві допускаються порушення, які стосуються організації роботи з охорони праці, організації та проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці, інструктажів.

 Інструкції з охорони праці, що діють на підприємстві, розроблені без врахування технологічної документації підприємства з урахуванням конкретних умов виробництва та вимог безпеки.

Підприємство  не отримало дозвіл на  експлуатацію устаткування та на роботи   підвищеної небезпеки.

Також виявлені порушення, які стосуються  забезпечення працівників засобами індивідуального захисту, спецодягом, спецвзуттям.

Разом з тим  роботи виконуються на верстатах з несправними та незакріпленими огородженнями: пилорама, рейсмусний,  шліфувальний,  свердлильний верстат, виробничі приміщення потребують капітального ремонту.

 В результаті проведеної перевірки були виявлені факти порушення вимог чинних нормативно-правових актів з охорони праці, зокрема й порушення, які створюють загрозу життю.

За результатами перевірки заборонено експлуатацію 9 одиниці обладнання (підготовлений адміністративний позов).

До адміністративної відповідальності притягнуто 4 посадові особи, зокрема і директора підприємства.