На Львівщини для інспекторів праці відбулися навчання

09 січня 2018

Сьогодні, 9 січня, під головуванням начальника ГУ Держпраці у Львівській області Ольги Вільхової відбулася семінар-нарада  для інспекторів праці.

Ольга Вільхова зазначила, що відтепер  інспектори працюватимуть за іншою процедурою, використовуючи  затверджені Міністерством соціальної політики нові форми документів.

Передусім заступник начальника відділу юридичного забезпечення ГУ Держпраці у Львівській області Іванна Ковальчук повідомила, що з 1 січня 2018 року закон «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» викладено у новій редакції.

Опісля Іванна Ковальчук детально зупинилася на нововведеннях у формах документів, що затверджені Міністерством соціальної політики. Також вона поінформувала про те, як слід діяти інспектору у випадку створення перешкод при проведенні інспекційного відвідування на підприємстві.

Разом з тим  в рамках семінару Ольга Вільхова закликала активізувати спільну  роботу  з органами ДФС щодо подолання нелегальної зайнятості.

Водночас вона наголосила, що потрібно продовжити активну інформаційно-роз’яснювальну роботу серед  підприємців, зокрема щодо мінімальних гарантій в оплаті праці.

«Семінари  для суб’єктів господарювання повинні відбуватися у  кожній ОТГ та РДА щомісяця»,- сказала начальник ГУ Держпраці у Львівській області, звертаючись до інспекторського складу.

Резюмуючи, вона закликала  особливу увагу звернути на роботу Громадської приймальні ГУ Держпраці у Львівській області. «Мешканці Львівщини звертаються до Громадської приймальні ГУ Держпраці, передусім, за допомогою, відтак  завданням  фахівців  є її надати»,- резюмувала Ольга Вільхова.