У Стрийській РДА працювала робоча група з легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення

15 січня 2018

Днями під головуванням першого заступника голови Стрийської райдержадміністрації Любомира Кащука відбулося засідання робочої групи з легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення за участю головного державного інспектора ГУ Держпраці у Львівській області Бориса Веліахмедова.

На засіданні заслухано 15 керівників та бухгалтерів підприємств, установ, суб’єктів підприємницької діяльності, які за інформацією Стрийського об’єднаного управління ПФУ Львівської області за жовтень 2017 року та за інформацією ГУ ДФС  за листопад 2017 року виплатили заробітну плату  працівникам у розмірі менше встановленого мінімуму – 3200 грн. 

Проаналізувавши підсумки роботи за 2017 рік Любомир Кащук відзначив, що кількість платників по Стрийському району, у яких середня заробітна плата менша законодавчо встановленого мінімуму станом на 1 грудня становить 11 суб’єктів господарювання, що на 87 % менше в порівнянні з початком 2017 року, а також повідомив, що  мінімальна заробітна плата з 1 січня 2018 року становить 3723 грн, у погодинному розмірі – 22,41 гривні. 

У свою чергу, головний державний інспектор ГУ Держпраці у Львівській області Борис Веліахмедов роз’яснив роботодавцям вимоги законодавства у сфері зайнятості та оплати праці, наголосив на посиленні відповідальності роботодавців за допущення працівників до роботи без оформлення трудових відносин. Разом з тим  він наголосив на необхідності  дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці, міжпосадових та міжкваліфікаційних співвідношень, проведенні індексації заробітної плати та надав відповідні рекомендації.