На ТзОВ «Дунапак Україна» інспектор окреслив вимоги безпеки біля механізмів, що обертаються

18 січня 2018

 Днями у ТзОВ «Дунапак Україна», що знаходиться  у м. Ходорів Жидачівського району Львівської області відбувся семінар з питань охорони праці.                                                                   

Під час семінару інспектори ГУ Держпраці у Львівській області закликали  розробити додаткові організаційно-технічні заходи для зниження ризиків виникнення аварійних ситуацій і аварій та для профілактики виробничого травматизму.

Керівникам середньої ланки, зокрема начальникам дільниць, майстрам змін рекомендовано безперервно слідкувати за зовнішнім виглядом і діями своїх підлеглих, особливо під час виконання робіт підвищеної небезпеки. Так, під час виконання робіт біля механізмів, що обертаються спецодяг робітників повинен бути цілим, застібнутим на всі ґудзики. 

Також інспектори наголосили, що  при виконанні вантажно-розвантажувальних робіт слід  надягати каску, а під час газонебезпечних робіт необхідно  використовувати засоби індивідуального захисту.  При роботі поблизу механізмів, рівень шуму при роботі яких перевищує 80 дБ. потрібно використовувати засоби захисту органів слуху (біруші).                                                                                    

Окремою темою семінару став аналіз аварій, пов’язаних з використанням газу. Зокрема зазначено, що всі газопроводи і установки, що використовують газ підлягають технічному обслуговуванню і ремонту у строки, що зазначені в паспортах або інструкціях заводів-виробників обладнання, приладів, апаратів з урахуванням місцевих умов експлуатації.

У свою чергу, керівництвом ТзОВ  «Дунапак Україна» наголошено, що на підприємстві здійснюється постійний контроль з питань забезпечення безаварійного та безпечного  стану промислової безпеки, умов та охорони праці.

На завершення представники ГУ Держпраці у Львівській області   надали вичерпні відповіді на питання, які були поставлені  працівникам підприємства.