У Самборі працювала комісія з питань погашення заборгованої зарплатні

02 лютого 2018

Днями у  Самбірській міській раді відбулося чергове засідання комісії  з питань  погашення заборгованості з виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. Засідання проходило під головуванням першого заступника міського голови  Ірини Курлятович за участю головного державного інспектора ГУ Держпраці у Львівській  області Мирона Лизана.

На засіданні комісії було з’ясовано причини нараховування та виплати працівникам у листопаді-грудні  2017 року заробітної плати у розмірі, меншому за передбачений законодавством рівень мінімальної заробітної плати. Підприємці пояснили, що основною причиною такої ситуації є тимчасова непрацездатність працівників, неповний відпрацьований робочий день/місяць, прийняття – звільнення працівників в середині місяця, робота за сумісництвом та ін.

Мирон Лизан звернув увагу присутніх на типові порушення, які допускають  СГД при оплаті праці та оформленні трудових відносин. Зокрема розповів про строки виплати заробітної плати, нарахування індексації, нічних, святкових, доплати за шкідливі умови праці, тощо.

На завершення семінару, усі присутні отримали від спеціалістів відповіді на актуальні для них запитання.