Рішенням суду ТзОВ «Львівморепродукти» заборонено експлуатацію електрообладнання до отримання дозволів

07 лютого 2018

ГУ Держпраці у Львівській області було проведено перевірку  ТзОВ «Львівморепродукти» щодо дотримання вимог законодавчих і нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки при експлуатації електрообладнання ЗТП – 6/0,4 кВ №822.

В результаті проведеної перевірки були виявлені факти порушення вимог чинних нормативно – правових актів з охорони праці,  що створюють загрозу життю та здоров’ю працівників ТзОВ «Львівморепродукти», які не були своєчасно усунені на момент проведення планової перевірки.

Відтак ГУ Держпраці у Львівській області звернулося до суду з проханням застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду до ТзОВ «Львівморепродукти», а саме, заборонити експлуатацію електрообладнання ЗТП – 6/0,4 кВ №822.

Товариством значну частину порушень було усунено, однак не отримано дозвіл на виконання робіт в діючих електроустановках напругою понад 1000 В та дозвіл на експлуатацію електричного устаткування електричних станцій та мереж напругою понад 1000 В.

Львівський окружний адміністративний суд розглянувши справу за позовом ГУ Держпраці у Львівській області до товариства з обмеженою відповідальністю «Львівморепродукти» про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду та заборонив товариству з обмеженою відповідальністю «Львівморепродукти» експлуатацію електрообладнання ЗТП – 6/0,4 кВ №822 до отримання дозволу на виконання робіт в діючих електроустановках напругою понад 1000 В та дозволу на експлуатацію електричного устаткування електричних станцій та мереж напругою понад 1000 В.