Про безпеку на заправках йшлося під час семінару, який провели фахівці ГУ Держпраці у Львівській області

27 лютого 2018

Про підвищення рівня безпеки при експлуатації об’єктів заправлення автотранспорту пальним йшлося під час превентивного заходу, який відбувся днями  у Львівському регіональному відділенні  П.І.І. «Амік-Україна».

Представники ГУ Держпраці у Львівській області зазначили, що начальникам АЗС і АГЗС рекомендовано дотримуватися самим і встановити жорсткий контроль за виконанням підлеглими вимоги статті 14 Закону України «Про охорону праці». Йдеться про те, що слід  «дбати про особисту безпеку і здоров’я, а також про безпеку і здоров’я оточуючих людей в процесі виконання будь-яких робіт чи під час перебування на території підприємства; знати і виконувати вимоги нормативно-правових актів з охорони праці, правила поводження з машинами, механізмами, устаткуванням та іншими засобами виробництва».

Разом з тим  працівникам необхідно суворо дотримуватися Правил внутрішнього трудового розпорядку, виконувати тільки ту роботу, яка передбачена виробничою інструкцією.

На об’єктах, що експлуатуються без відеоспостереження, персоналу рекомендовано ввести у практику щогодинний огляд території, резервуарного парку й устаткування на предмет виявлення сторонніх предметів. Начальникам і операторам АГЗС, де здійснюється реалізація зрідженого вуглеводневого газу (ЗВГ) слід посилити контроль за недопущенням підлеглими спроб заправки балонів для побутових потреб й знятих з автотранспортної техніки. 

Під час наради також розглядалися причини виникнення і наслідки нещасних випадків й аварій на автозаправних станціях.