Львівському локомотиворемонтному заводу заборонено експлуатувати електрообладнання трансформаторної підстанції

27 лютого 2018

ГУ Держпраці у Львівській області було проведено перевірку ПрАТ «Львівський локомотиворемонтний завод» щодо дотримання вимог законодавчих і нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки при експлуатації електрообладнання ТП 10/6/0,4 кВ (ТП №№1,2,3,4,5,6,8,9,10,11,13,14 РУ-6 кВ компресорної, РУ-6 кВ ЕМЦ ,РП-81, РП-82 та КТП №358 (Яворівський р-н, с. Млинки).

Під час проведення перевірки інспектори виявили порушення вимог чинних нормативно – правових актів з охорони праці, що створюють загрозу життю та здоров’ю працівників ПрАТ «Львівський локомотиворемонтний завод». Зокрема небезпечним визнано електрообладнання трансформаторної підстанції КТП 10/0,4 кВ диспечерський номер 358, що розташована за адресою Яворівський р-н, с. Млинки.

Відтак Головне управління Держпраці у Львівській області звернулося до суду з проханням застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду до ПрАТ «Львівський локомотиворемонтний завод» та заборонити експлуатацію цього обладнання до повного усунення порушень.

Львівським окружним адміністративним судом за позовом Головного управління заборонено Товариству експлуатацію небезпечного енергообладнання шляхом опечатування (опломбування) та відімкнення від джерел живлення, до усунення порушень.