На ТзОВ «Снєжка Україна» інспектори ГУ Держпраці провели семінар щодо охорони праці та вимог трудового законодавства

01 березня 2018

Днями фахівці ГУ Держпраці у Львівській області провели семінар у ТзОВ «Снєжка Україна», що знаходиться у місті   Яворові.

Під час превентивного заходу представники ГУ Держпраці у Львівській області ознайомили з основними аспектами Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці”.

Також вони наголосили на необхідності посилення відомчого нагляду за чітким дотриманням вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів про охорону праці та з безпечного виконання будь-яких робіт, особливо з підвищеною небезпекою.

Представники ГУ Держпраці зазначили, що керівникам виробничих підрозділів і майстрам змін слід дотримуватися  вимоги ЗУ «Про охорону праці», зокрема «дбати про особисту безпеку і здоров’я, а також про безпеку і здоров’я оточуючих людей в процесі виконання будь-яких робіт чи під час перебування на території підприємства; знати і виконувати вимоги нормативно-правових актів з охорони праці, правила поводження з машинами, механізмами, устаткуванням та іншими засобами виробництва, користуватися засобами колективного та індивідуального захисту».

Окрім цього,  інспектори розповіли про Всеукраїнський конкурс дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей».

У свою чергу керівник відділу  охорони праці Олександр Кіт повідомив, що на підприємстві розроблено План заходів для безаварійного та безпечного функціонування підприємства в період 2017-2018 р.р. Крім того, дотримано виконання вимог законодавства України про охорону праці, зокрема щодо навчання та перевірки знань працівників, забезпечення нормативно-правовими актами з питань промислової безпеки та охорони праці, інструктивними матеріалами. Разом з тим  здійснюється контроль за проведенням медичних оглядів працівників; графіків планово-попереджуючих ремонтів та обслуговування устаткування, забезпеченням засобами індивідуального захисту, спецодягом та миючими речовинами відповідно до чинних норм.

 Генеральний  директор  Марек Павлусь  запевнив присутніх, що колективу підприємства буде надано необхідну допомогу для вирішення питань покращання умов і стану охорони праці, що потребують додаткового фінансування.