Безпека при ремонті сільськогосподарського обладнання: інспектори консультували працівників ТзОВ «Туринка»

02 березня 2018

У ТзОВ «Туринка», яке займається вирощуванням зернових та бобових культур, відбувся спільний превентивний захід з питань охорони праці, законодавства про працю та гігієни праці.

Зважаючи на період року, у фермерських господарствах роботи на полях не проводяться, втім ведеться підготовка техніки до весняно-польових робіт. Тому, під час превентивного заходу присутні обговорили вимоги безпеки до виробничого обладнання та організації робочих місць згідно Правил охорони праці у сільськогосподарському виробництві.

Разом з тим головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС Роман Дулюк ознайомив представників господарства з Постановою КМУ, що пов’язана із змінами до порядку отримання дозволів на обладнання та виконання робіт підвищеної небезпеки.

Головний державний інспектор Марія Кучма повідомила про зміни в трудовому законодавстві.

Окрім цього,  головний державний інспектор відділу з питань гігієни праці Ігор Дацій роз’яснив керівнику та присутнім працівникам підприємства процедуру організації проведення попередніх (періодичних) медичних оглядів працівників певних категорій, а також поінформував щодо лабораторно – інструментальних досліджень на робочих місцях.