Про нормативно-правові акти з промислової безпеки  йшлося під час семінару в УМГ  «Львівтрансгаз»

05 березня 2018

Днями інспектори Головного управління Держпраці у Львівський області провели семінар – нараду в  УМГ  «Львівтрансгаз».

Під час наради йшлося про нормативно-правові акти з промислової безпеки.

Головний державний інспектор відділу нагляду у гірничодобувній промисловості Андрій Луговой  розповів щодо функціонування системи управління охороною праці на підприємстві. Йшлося також про наявність розроблених у встановленому порядку положень, інструкцій та інших актів з охорони праці, що діють у межах підприємства та встановлюють правила виконання робіт і поведінки працівників.                                                                    

Головний державний інспектор відділу з питань гігієни праці Управління з питань праці ГУ Держпраці у Львівській області Уляна Орищак ознайомила з порядком проведення медичних оглядів працівників певних категорій та організацією проведення лабораторного контролю на робочих місцях.                                        

Головний державний інспектор відділу додержання законодавства про працю та інших нормативно-правових актів у м. Львові Лілія Панчак наголосила, що роботодавець повинен оформити працівника на роботу у встановленому порядку з першого для виконання ним трудової функції. Таким чином, до того часу, поки не відбулося належне оформлення трудових відносин, працівник не може приступити до виконання своїх обов’язків.

Отже, не відповідає вимогам законодавства спроба замінити легальне працевлаштування так званим “стажуванням” у розумінні, відмінному від визначеного законом. За вказане порушення відбувається притягнення до відповідальності, встановленої законом. При цьому наголошено на неприпустимості оформлення працівника на неповний робочий день, якщо він фактично працює повний робочий час.