Про охорону праці та належне використання газового обладнання йшлося під час семінару на ПП «Оліяр»

06 березня 2018

 

Днями у ПП «Оліяр», що розташоване у с. Ставчани Пустомитівського району відбувся семінар, в рамках якого обговорили питання, що стосуються охорони праці та законодавства про працю. Семінар провели головні державні інспектори   ГУ Держпраці у Львівській області.

Під час превентивного заходу присутніх ознайомлено з гарантіями на охорону праці та документами, що належать до нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки.

Також фахівці ГУ Держпраці проаналізували основні аспекти Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці”, яким внесено зміни до Кодексу законів про працю України.

Окрім цього, надано консультацію і методичну допомогу в опрацюванні, побудові та функціонуванні СУОП.                  

Разом з тим  присутні поспілкувалися щодо безпечного використання газового обладнання. Відтак наголошено, що  всі газопроводи і установки, що використовують газ, підлягають технічному обслуговуванню і ремонту у строки, що зазначені в паспортах або інструкціях заводів-виробників обладнання, приладів, апаратів з урахуванням місцевих умов експлуатації. Технічне обслуговування необхідно здійснювати не рідше ніж один раз на місяць, а поточний ремонт – не рідше ніж один раз на 12 місяців.

Перевірку і прочищення газоходів і димових труб слід проводити одночасно з поточним ремонтом печей, котлів та іншого обладнання, а також після кожного випадку порушення тяги, але не рідше ніж один раз на рік (до початку опалювального сезону).

У свою чергу керівник відділу охорони праці Мирослав Басараб повідомив, що на підприємстві запроваджено План заходів для безаварійного та безпечного функціонування підприємства. Крім того, дотримано виконання вимог законодавства України про охорону праці, зокрема щодо навчання та перевірки знань працівників, забезпечення нормативно-правовими актами з питань промислової безпеки та охорони праці. Водночас здійснюється контроль за проведенням медичних оглядів працівників.