На Львівщині провели низку превентивних заходів задля недопущення виробничого травматизму у лісовій галузі

03 квітня 2018

В рамках Спільних Комплексних Заходів на 2018 рік між Головним управлінням Держпраці у Львівській області та Львівським обласним управлінням лісового та мисливського господарства, впродовж березня-квітня поточного року на підприємствах Львівського ОУЛМГ проводиться позачергове навчання та перевірка знань з питань охорони праці посадових осіб.

Заходи відбулися за участі заступника начальника Головного управління Держпраці у Львівській області Андрія Стецька, начальника відділу нагляду у СКС та АПК Управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Віктора  Курила, головного державного інспектора Юрія Джижули, страхових експертів з охорони праці Фонду соціального страхування.

Впродовж минулого тижня таке навчання і перевірку знань було проведено у ДП «Турківське лісове господарство», ДП «Бродівське лісове господарство» та національному природному парку «Сколівські Бескиди».

В рамках заходів з працівниками лісогосподарських підприємств проводилися профілактичні бесіди щодо безпеки праці. Так, фахівці ГУ Держпраці  надали присутнім консультативно-методичну допомогу з роз’яснення вимог нормативно-правових актів з охорони та безпеки праці.

При цьому зазначалося, що в основному причинами травматизму працівників лісогосподарських підприємств є невиконання вимог інструкцій з охорони праці самими потерпілими, незадовільна підготовка працівників з питань охорони праці, формалізм під час проведення інструктажів з охорони праці,  а також відсутність належного контролю з боку посадових осіб.

  На завершення було відзначено, що працівники підприємств Львівського ОУЛМГ з розумінням та відповідальністю підійшли до організації навчання з охорони праці, проявивши свої знання, вміння та навики у питаннях безпеки праці.