На І-й Львівський форум з охорони праці завітало понад 300 відвідувачів

02 травня 2018

У п’ятницю, 27 квітня, на Львівщині відбувся І-й форум з охорони праці під девізом «Захищене і здорове покоління». Захід проведено Головним управлінням Держпраці у Львівській області на базі Національного університету «Львівська політехніка» за підтримки Львівської обласної державної адміністрації.

«Охорона праці – це не лише звичні для кожного з нас спецодяг чи медзасоби. Охорона праці – це є поклик у завтрашній день і видимість майбутнього. Якщо людина буде затребуваною та матиме можливість розкрити свій потенціал – це найбільше щастя», – зазначив під час відкриття Форуму голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка.

Участь у І-му Львівському форумі з охорони праці взяли близько 20 компаній. До уваги відвідувачів було презентовано унікальні  документи з охорони праці, які зберігалися в архіві Львівської політехніки. Також було представлено виставку виробників інформаційних матеріалів з охорони праці та засобів індивідуального захисту. В свою чергу кращі підприємства області презентували власні  напрацювання у сфері охорони праці.  

В рамках проведення Форуму відбулася виставка творчих робіт та урочисте нагородження переможців І відбіркового туру Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей 2018».

Нагороди в цей день отримали і кращі працівники області у сфері охорони праці.

Разом з тим, студенти НУ «Львівська політехніка» організували флешмоб «Захисти своє майбутнє». Студентська молодь закликала усіх працівників не нехтувати правилами охорони праці та використовувати усі необхідні засоби індивідуального захисту для того, щоб вберегти своє життя та здоров’я.

У межах Форуму також відбулися панельні дискусії щодо проблематики формування культури охорони праці та актуальних проблем цієї галузі.

Слід зазначити, що гостями І-го Львівського форуму з охорони праці були як представники органів державної влади та місцевого самоврядування, так і науковці, роботодавці,  профспілкові активісти,   інженери з охорони праці, молодь та дітки. Загалом захід відвідало понад 300 мешканців Львівщини.

«Ми ставили перед собою мету привернути увагу суспільства, особливо молоді,  до важливості питань  охорони праці, посилити співпрацю між органами державної влади, роботодавцями, профспілками, керівниками підприємств і працівниками задля  формування культури безпеки та гігієни праці та впровадження кращих практик у цій сфері. Сподіваємось, нам вдалося на цьому заході створити майданчик для обміну досвідом між експертами,  підприємцями, майбутніми  працівниками і фахівцями з охорони праці», – резюмувала начальник Головного управління  Держпраці у Львівській області Ольга Вільхова.