На Львівщині контроль за додержанням законодавства про працю вже здійснює 29 інспекторів органів місцевого самоврядування

03 травня 2018

У четвер, 3 травня, посвідчення інспектора праці вручено ще одному фахівцю Моршинської міської ради – головному спеціалісту Управління праці та соціального захисту населення Галині Гупало.

Нагадаємо, з 1 січня 2017 року, на виконання вимог статті 34 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, органам місцевого самоврядування делеговано повноваження щодо здійснення на відповідних територіях контролю за додержанням законодавства про працю. Зокрема, виконавчі органи міських рад міст обласного значення та сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад здійснюють державний контроль за додержанням законодавства про працю з питань своєчасної та у повному обсязі оплати праці, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці, оформлення трудових відносин.

Контрольні повноваження інспектора праці підтверджується службовим посвідченням встановленої Мінсоцполітики форми, що видається Держпраці.

На сьогоднішній день Державною службою України з питань праці посвідчення інспектора праці видано 29 державним службовцям органів місцевого самоврядування Львівщини.

Інформацію щодо виданих посвідчень можна перевірити на сайті Держпраці у розділі “Здійснення державного контролю  за додержанням законодавства про працю” підрозділі – Інформація про службові посвідчення інспекторів праці органів місцевого самоврядування   або за телефоном (044) 288-10-00.