На шахті «Відродження» відбулися позмінні збори трудового колективу з питань охорони праці

11 червня 2018

У четвер, 7 червня,  у відокремленому підрозділі «Шахта «Відродження» ДП «Львіввугілля» за участю головного державного гірничотехнічного інспектора відділу нагляду у вугільній промисловості Наталії Злої відбулися позмінні збори трудового колективу з питань охорони праці.

В межах зборів Наталія Зла проаналізувала порушення, які були виявлені під час позапланової перевірки щодо дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони  праці  та  промислової  безпеки в підготовчій виробці 434 конвеєрного штреку пласта п8 «Межирічанський», де 20 травня сталося обрушення порід покрівлі, та запропонувала заходи щодо недопущення їх у майбутньому. 

Фахівець ГУ Держпраці у Львівській області закликала до суворого виконання вимог технологічної проектної документації та всіх додаткових спеціальних заходів з безпечного ведення гірничих робіт в межах небезпечних зон. При цьому вона наголосила на необхідності дотримання безпечних методів ведення робіт з  ліквідації  завалу у виробці 434 конвеєрного штреку, забезпечення провітрювання місця робіт і ведення постійного контролю за газом метаном та діоксидом вуглецю.

Окрім цього,  вона відповіла на запитання працівників та провела бліц опитування працівників на знання плану ліквідації аварій  щодо  кожного  робочого  місця,  сигналів аварійного оповіщення,  правил поведінки під  час  аварій,  запасних  виходів, місць розташування засобів протиаварійного захисту і самопорятунку та вміння ними користуватися.

.