За сприяння Держпраці мобілізованого поновлено на посаді

14 червня 2018

На онлайн-прийомі громадян, який відбувся в жовтні 2017 року, до Голови Держпраці Романа Чернеги звернулася харків’янка Олена Сліпченко, дружина військовослужбовця Олександра Сліпченка, який до призову на військову службу працював у ТОВ НВП «Водомер».

Із 20 червня 2017 року і по теперішній час він проходить військову службу в Житомирському військовому інституті С.П. Корольова.

Посадові особи ТОВ НВП «Водомер», довідавшись про призов Олександра Сліпченка на військову службу, 16 червня 2017 року звільнили  його з роботи на підставі п. 3 ст. 36 Кодексу законів про працю України.

За сприяння Голови Держпраці Романа Чернеги фахівці Головного управління Держпраці у Харківській області були залучені до судового процесу.

Справа Олександра Сліпченка перебувала у Богунському районному суді м. Житомира, адже службу О. Сліпченко проходить в Житомирській області і подав позов до цього суду.

Суд урахував позицію Держпраці та 08.05.2018 виніс постанову у справі про поновлення Олександра Сліпченка на посаді в ТОВ НВП «Водомер».

Звертаємо увагу суб’єктів господарювання, що відповідно до частини третьої статті 119 КЗпП України за працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період або прийнятими на військову службу за контрактом, у тому числі шляхом укладення нового контракту на проходження військової служби, під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення зберігаються місце роботи, посада і середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, фермерському господарстві, сільськогосподарському виробничому кооперативі незалежно від підпорядкування та форми власності і у фізичних осіб-підприємців, у яких вони працювали на час призову.