Про охорону праці на кар’єрах йшлося під час семінару за участі фахівців ГУ Держпраці

14 червня 2018

 

Фахівці відділу нагляду у гірничодобувній промисловості ГУ Держпраці у Львській області  провели семінар- нараду  на Розвадівському кар’єрі вапняку та на Розвадівському кар’єрі піску ТзОВ «Розвадів будматеріали». В межах превентивного заходу   представники ГУ Держпраці надали консультаційно-методичну допомогу з питань законодавства про надра та дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці, промислової безпеки при веденні гірничих робіт на кар’єрах.

Це підприємство здійснює свою діяльність у сфері видобутку, транспортування та постачання піску та вапняку для будівельної галузі, а також займається  виробництвом  силікатної цегли.

Підприємство експлуатує Розвадівське родовище вапняку та піску  у с. Розвадів Миколаївського району.

Питання, які стосуються використання надр висвітлив головний державний інспектор ГУ Держпраці у Львівській області. Він розповів присутнім про вимоги нормативно-правових актів з охорони надр та обов’язковість дотримання проекту розробки родовища, загальні права при експлуатації корисних копалин місцевого значення та підземних вод.

Окрім цього,  було обговорено необхідність достатнього забезпечення працівників засобами індивідуального захисту та проведення навчання і перевірки знань з охорони праці.

Разом з тим присутні обговорили питання щодо необхідності дотримання вимог охорони праці при веденні гірничих робіт на кар’єрі. Зокрема йшлося про необхідність  розробки плану ліквідації аварій згідно вимог, для кар’єрів та збагачувальних фабрик. Так, інспектор  роз’яснив вимоги Закону України «Про охорону праці» і «Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів», та нагадав про дотримання правил дорожнього руху у кар’єрі.

Також головний   державний  інспектор  відділу  експертизи   умов    праці ознайомила присутніх із порядком проведення експертизи умов праці, вимогами щодо проведення експертизи умов праці, повноваженнями відділу експертизи умов праці ГУ Держпраці. Разом з тим вона зосередила увагу на необхідності проведення атестації робочих місць за умовами праці, наголосила на відповідальності керівників за несвоєчасне та неякісне проведення атестації робочих місць.