На ВП шахта «Відродження» ДП «Львіввугілля» відбулася учбова тривога

23 червня 2018

У п’ятницю, 22 червня,  на шахті «Відродження» відбулася учбова тривога. Захід було організовано відповідно до графіку протиаварійних тренувань з ліквідації умовної аварії на підприємствах Міненерговугілля на 2018 рік.  

Хід учбової тривоги контролювала комісія під керівництвом в.о. технічного директора ДП «Львіввугілля» Сергія Руденка за участі начальника відділу нагляду у вугільній промисловості Головного управління Держпраці у Львівській області Володимира Осадці.

 Учбова тривога проводилася з метою перевірки підготовленості інженерно-технічних працівників та  членів допоміжної гірничорятувальної команди і робітників до порятунку людей, захоплених аварією та  ліквідації її наслідків. Водночас  учбова тривога здійснювалася задля перевірки якості заходів плану ліквідації аварій і його відповідності фактичному положенню в шахті та готовності підрозділів ЛВ ВГРЗ.

Комісія спостерігала за діями працівників шахти та ЛВ ВГРЗ, заслухала звіти контролерів-спостерігачів щодо дій персоналу шахти безпосередньо в гірничих виробках.

 Після підбиття підсумків та аналізу дій всіх підрозділів, комісія визначила, що організація проведення «учбової тривоги» була виконана на належному рівні.

 В основному інженерно-технічні працівники і члени ДГК шахти підготовлені до порятунку людей. Разом з тим план ліквідації аварії розроблений якісно, відповідно до нормативних документів і відповідає дійсному положенню в шахті, підрозділи ЛВ ВГРЗ готові до дій за призначенням.