Позицію ГУ Держпраці підтвердив Верховний Суд: при звільненні учасника АТО були порушення закону

27 червня 2018

Верховний Суд у складі колегії Касаційного адміністративного суду  підтвердив правомірність позиції ГУ Держпраці у Львівській області  щодо   винесення припису та постанови про накладення штрафу через протиправне звільнення військовослужбовця.  

Раніше  під час перевірки, яку здійснювало ГУ Держпраці у Львівській області  виявлено, що ППО «Львівгазвидобування» звільнило працівника профспілки  під час його перебування на військовій службі.

У зв’язку із порушенням прав військовослужбовця Управлінням  накладено штрафну санкцію в розмірі 32000 гривень та з метою усунення порушення вимог закону внесено припис, які роботодавець намагався оскаржити в суді.

Львівський окружний  адміністративний суд  постановив в задоволені позову відмовити повністю, а припис ГУ Держпраці  і постанову залишити в силі.

Також роботодавець подав апеляцію. Львівський апеляційний адміністративний суд  вирішив постанову Львівського окружного адміністративного суду залишити без змін. 

Проте після рішень судів першої та апеляційної інстанції  роботодавець подав і до Верховного Суду. Втім, і  Верховний Суд у складі колегії Касаційного адміністративного суду  підтвердив правомірність дій ГУ Держпраці у Львівській області,   постановивши касаційну скаргу Первинної профспілкової організації газопромислового управління “Львівгазвидобування” залишити без задоволення, а постанову Львівського окружного адміністративного суду та ухвалу Львівського апеляційного адміністративного суду   залишити без змін.

Слід наголосити, що  постанова Верховного Суду  є остаточною і оскарженню не підлягає.