Чому не слід погоджуватися не неофіційну працю розповіла в ефірі Буського радіо інспектор ГУ Держпраці

11 липня 2018

Про переваги офіційного працевлаштування розповіла в ефірі  Буського радіо головний державний інспектор ГУ Держпраці у Львівській області  Наталія Щерба.

Передусім,  вона наголосила, що пріоритетним напрямком роботи ГУ Держпраці у Львівській області є  подолання незадекларованої праці.

При цьому зазначила, що фахівці ГУ Держпраці надають  правову допомогу суб’єктам господарювання щодо вимог законодавства про працю. Консультаційна допомога  здійснюється під час превентивних заходів, які проводять фахівці ГУ Держпраці,  а також у Громадській приймальні, яка діє при управлінні.

«Ми намагаємося донести до працівників та до суб’єктів господарювання інформацію про переваги офіційного працевлаштування і ризики від заробітної плати в конверті та від незадекларованої праці ,- сказала Наталія Щерба. – До прикладу,  під час літнього періоду актуальним є питання відпусток. Тож,  слід зазначити, що при офіційному працевлаштуванні людина має право на оплачувану відпустку. Якщо ж людина раптом захворіє, оформлені трудові відносини гарантуватимуть оплату лікарняного».  

Разом з тим під час ефіру присутні обговорили питання працевлаштування молоді  на час літніх канікул.  

Також йшлося про підстави для інспекційних відвідувань та  алгоритм проведення  контрольних заходів , які здійснюють фахівці ГУ Держпраці у Львівській області.

Прослухати ефір  можна  за цим посиланням: Буське радіо