Про безпеку праці на будівельному майданчику йшлося під час семінару у ТзОВ «САМБІРСЬКА ГРОД»

16 липня 2018

У четвер, 12 липня,  у ТзОВ «САМБІРСЬКА ГРОД» фахівці ГУ Держпраці у Львівській області провели семінар.

Це підприємство відноситься до будівельної галузі.  Відтак під час семінару фахівці ГУ Держпраці у Львівській області надали консультацію працівникам щодо застосування норм законодавства про охорону праці на  будівельних підприємствах та з питань трудового законодавства .

Головний державний інспектор  роз’яснив  вимоги щодо використання засобів колективного та індивідуального захисту.

Також поінформував про основні вимоги нових діючих «Правил охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання». Особливо він наголосив на відмінностях щодо безпечного проведення робіт із застосуванням вантажопідіймальних кранів, машин, вантажозахоплювальних пристроїв і тари.

Серед іншого, було  окреслено види небезпечних ситуацій, що можуть виникнути під час експлуатації вантажопідіймальних кранів і машин. Також ознайомлено присутніх з  «Правилами охорони праці під час вантажно-розвантажувальних робіт». Особливо було наголошено на необхідності одержання дозволів на експлуатацію нових об’єктів підвищеної небезпеки.

Також представники ГУ Держпраці  акцентували увагу на ризиках, які виникають на аналогічних підприємствах та розповіли про штрафні санкції за порушення вимог охорони праці та трудового законодавства. Разом з тим вони надали роз’яснення щодо належного оформлення трудових відносин.