Інспектор роз’яснив вимоги безпеки працівників при роботах на висоті

18 липня 2018

Днями головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв`язку ГУ Держпраці  у Львівській області  провів  роз’яснювальну роботу  щодо дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки на об’єктах будівництва під час виконання робіт на висоті з виконробами та інженером з охорони праці   ПП «Володар-Маркет».    

Це підприємство відноситься до будівельної галузі і займається будівництвом житлових і нежитлових будівель. Воно спеціалізується на ремонті дахів та реставраційних роботах, на які має спеціальну ліцензію. На виконання робіт підвищеної небезпеки є дозвіл від органів Держпраці.                                                                                     

Передусім інспектор ознайомив з основними вимогами «Правил охорони праці під час виконання робіт на висоті». Зокрема йшлося про вимоги при роботі працівників на схилах покрівель з ухилом понад 20°.

Представник ГУ Держпраці у Львівській області  наголосив, що під час виконання будівельних робіт на схилах покрівель з ухилом більше 20° потрібно  застосовувати дерев’яні  трапи з набитими   поперечними планками для упору ніг.

По краю покрівлі для запобігання падінню працівників слід встановити  огороджуючі конструкції.

Працівники повинні використовувати  запобіжні пояси та інші засоби індивідуального захисту. При цьому запобіжні пояси мають  перевірятись кожні 6 місяців статичним навантаженням 400 кг.  Ці пояси повинні  кріпитись до стійких та надійних конструкцій будівлі.