Інспектори ГУ Держпраці та журналісти з’ясовували чи законно працює лісозаготівельне підприємство

24 вересня 2018

У четвер, 20 вересня, спільно з журналістами Першого Західного та представниками поліції фахівці ГУ Держпраці у Львівській області здійснили інспекційне відвідування одного з лісозаготівельних цехів. Підприємство знаходиться у Мостиському районі Львівської області.
Під час інспекційного відвідування були встановлені особи, які виконували трудові функції у цьому цеху.
«Якщо роботодавець не надасть документів, які підтверджують, що особи, які під час перевірки працювали на підприємстві, оформлені належним чином, то інспектори виводять порушення»,- сказав головний державний інспектор управління з питань праці ГУ Держпраці у Львівській області Борис Веліахмедов.
При цьому інспектори попереджають, що роботодавцю краще одразу надати доступ до приміщення та підготувати усі документи, які необхідні для проведення контрольного заходу. Оскільки за здійснення перешкод передбачений штраф.
«За вчинення перешкод у проведенні інспекційного відвідування на предмет виявлення неоформлених трудових відносин передбачена відповідальність у вигляді фінансової санкції у розмірі понад 372 тисяч гривень»,- розповів головний державний інспектор управління з питань праці ГУ Держпраці у Львівській області Роман Пилипець.
ГУ Держпраці у Львівській області вкотре наголошує, що відповідно до абзацу другого частини другої статті 265 Кодексу законів про працю України за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту) суб’єкти господарювання несуть відповідальність у вигляді штрафу у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення.