Про взаємозв’язок між розміром пенсії та наявністю офіційної роботи говорили в ефірі Львівського радіо

25 вересня 2018

У програмі  «У полі зору», що на Львівському радіо,  начальник відділу з питань додержання законодавства застрахованих осіб, працевлаштування інвалідів, з питань дитячої праці та інших нормативно правових актів ГУ Держпраці у Львівській області Любов Лєсна та заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області Марія Білецька розповіли слухачам про взаємозалежність між офіційною зайнятістю та  пенсією.

«Від того, скільки людина має страхового стажу  та від офіційної заробітної плати залежатиме розмір пенсії», – розповіла  Марія Білецька.

Водночас фахівці пояснили як діяти у випадку, якщо працівник бажає впевнитися, що роботодавець  сплачує за нього усі необхідні відрахування.

«Якщо людина працює повний день, на повну ставку, а недобросовісний роботодавець виплачує половину заробітної плати, то за це передбачена відповідальність. За кожного працівника, якому не у повному обсязі виплачується заробітна плата передбачена санкція у розмірі 30 мінімальних заробітних плат»,- сказала Любов Лєсна.

При цьому вона  окреслила вимоги  правильного оформлення  трудових відносин.

Резюмуючи, фахівці закликали до офіційної праці, наголосивши, що про пенсію слід дбати ще поки працюєш. Адже тільки легально оформлений працівник, який, відповідно, матиме достатньо страхового стажу, отримає право на гідну пенсію.

В межах прямого ефіру фахівці також відповіли на запитання слухачів.

 

https://www.facebook.com/293234010721711/videos/544064962718298/?t=30