Міжнародна співпраця: начальник ГУ Держпраці у Львівській області з робочим візитом відвідала Литовську Республіку

05 жовтня 2018

2-4 жовтня  делегація Державної служби  України з питань праці відвідала з робочим візитом  Литовську Республіку.

У рамках міжнародної співпраці до Литви прибули начальник Управління документального забезпечення, звернення громадян та доступу до публічної інформації Державної служби  України з питань праці Лариса Яремчук та  начальник ГУ Держпраці у Львівській області Ольга Вільхова.   

«Я в захоплені від справді тісної співпраці з  Державною службою України з питань праці. Особливо враховуючи те, що зустрічі відбуваються чимраз частіше, зокрема дедалі більше співробітників з України приїжджають до Литви. Ми зустрічаємося і обмінюємося  досвідом з іншими професіоналами. Ми бачимо, що такі заходи не лише дозволяють  передати досвід, але і забезпечують  співпрацю та   сприяють обміну інформацією», – сказав очільник Державної інспекції  праці Литовської Республіки  Йонас  Гріціус.

Під час спільних заходів литовські колеги поінформували про роботу комісій з трудових спорів. Фахівці  представили результати   роботи  комісій зі спірних питань після прийняття  нового Трудового кодексу.

Водночас  іноземні партнери окреслили  практичні нюанси трудових спорів. Зокрема,  хто може бути членом комісій з трудових спорів, якою є процедура їх розгляду тощо.

 У свою чергу представники Держпраці України поділилися досвідом у сфері  надання консультацій роботодавцям та працівникам. Також йшлося про  механізм розгляду звернень громадян.

Зазначимо, що 4 жовтня представники української делегації відвідали  Вільнюський департамент, де обговорили практичні аспекти інспекційних заходів, зокрема питання безпеки праці та охорони здоров’я працівників.

Нагадаємо, що у вересні у Львові перебувала делегація Державної інспекції праці Литовської Республіки.