ГУ Держпраці у Львівській області закликає роботодавців остерігатися шахраїв

18 жовтня 2018

ГУ Держпраці у Львівській області закликає роботодавців остерігатися псевдоінспекторів, які можуть прийти під виглядом державних інспекторів.

Звертаємо увагу, що під час інспекційних відвідувань інспектор зобов’язаний пред’явити службове посвідчення і направлення на проведення контрольного заходу. Отже, обов’язково перевіряйте усі документи!

Нагадаємо, що направлення на проведення інспекційного відвідування повинне бути скріплене печаткою та підписом відповідної посадової особи. В направленні також обов’язково зазначені суб’єкт господарювання, дата початку та закінчення контрольного заходу та підстава для проведення інспекційного відвідування. Окрім цього, у направлені вказуються прізвища та ініціали інспекторів.

Водночас інформацію щодо виданих посвідчень інспекторам праці  Держпраці та органів місцевого самоврядування можна перевірити на сайті Державної служби України з питань праці у розділі “Здійснення державного контролю  за додержанням законодавства про працю” або  за телефоном (044) 288-10-00.

Слід наголосити, що  суб’єкт господарювання має право не допускати осіб, що прибули з метою проведення інспекційного відвідування, якщо вони не пред’явили вказаних документів.

Якщо у Вас виникають сумніви щодо повноважень особи, яка прийшла на перевірку та достовірності  документів, які вона надала,  негайно телефонуйте до Головного управління Держпраці у Львівській області за номером: (032) 235-48-42.
У випадку виявлення псевдоінспектора необхідно також  повідомити про цей факт правоохоронні органи, оскільки такі дії можуть свідчити про вчинення правопорушення, за яке відповідно до законодавства, передбачена відповідальність. При можливості здійсніть фото, відеозйомку.

Будьте обачні та не дайте себе ошукати!