ГУ Держпраці у Львівській області серед лідерів у проведенні інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо детінізації зайнятості

23 жовтня 2018


Найбільше інформаційно-роз’яснювальних заходів  щодо детінізації зайнятості проведено у Житомирській, Львівській, Хмельницькій, Івано-Франківській  областях.

Про це йшлося під час  засідання Колегії  Державної служби України з питань праці, яка відбулася 19 жовтня у Харкові під головуванням Голови Держпраці Романа Чернеги.

 В межах Колегії  присутні проаналізували   виконання розпорядження Уряду «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення».

Також  зазначалося, що найбільше інформаційних заходів із залученням засобів масової інформації проведено у Хмельницькій, Львівській, Черкаській областях.

При цьому найбільша кількість відвідувань роботодавців з метою інформування про найбільш ефективні способи дотримання законодавства про працю, моніторингу стану  його дотримання, зокрема щодо оформлення трудових відносин проведено у Львівській та Харківській областях.

Нагадаємо, що 5 вересня Уряд ухвалив розпорядження «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення». Цим рішенням  передбачено проведення комплексних заходів, спрямованих на детінізацію ринку праці та вдосконалення контролю за оформленням трудових відносин із найманими працівниками.

Впродовж  вересня в області проводилась інформаційна кампанія. Роботодавцям роз’яснювали вимоги законодавства про працю, закликали належно оформити  трудові відносини та попереджували про відповідальність.