Воркшоп  в межах відзначення Всеукраїнського тижня права:  школярі дізналися, що права та безпека працівників у пріоритеті

14 грудня 2018

Сьогодні, 14 грудня, учні середньої школи № 22  міста Львова побували на Дні відкритих дверей, який організували  фахівці Головного управління Держпраці у Львівській області в межах відзначення Всеукраїнського тижня права.

Передусім  представник ГУ Держпраці у Львівській області провів вступний інструктаж для школярів.

Згодом діти взяли участь у воркшопі, який відбувся за участі начальника ГУ Держпраці у Львівській області Ольги Вільхової.

Відтак Ольга Вільхова ознайомила з основними  трудовими правами працівників, зокрема й тими, що передбачені Конституцією України.

Опісля учасники практикуму спробували себе у ролі керівника, бухгалтера, інженера з охорони праці та інших працівників Товариства “Законослухняні”.

В межах уроку-гри школярі дізналися про те, як правильно оформити працівника на роботу,   про тривалість щорічної відпустки та  ознайомилися з гарантіями, що передбачені трудовим законодавством.

Водночас діти  звільнялися, йшли у відпустки, ознайомлювалися з інструкцією з охорони праці, навчалися заповнювати різноманітні документи.  

Також йшлося про  права  окремих категорій населення,  зокрема неповнолітніх, осіб з інвалідністю, жінок, що мають  дітей, учасників АТО тощо.

«Ми  організували інтерактивний захід під час якого школярі мали змогу  дізнатися  про основні трудові права та гарантії  для працівників, а також отримати  саме практичний досвід. Важливо, що під час сьогоднішнього воркшопу  усі учні були залучені до плідної  роботи, вони працювали  активно. Впевнена,  що ці знання будуть корисними для  цих дітей, оскільки, завершивши навчання, усі вони стануть працівниками»,- резюмувала  начальник ГУ Держпраці у Львівській області.

Нагадаємо, що  10-14 грудня  на Львівщині  триває   Всеукраїнський тиждень права. Відтак цими днями  фахівці ГУ Держпраці у Львівській області провели  семінари, навчання, бесіди з питань реалізації і захисту прав людини у навчальних закладах, на підприємствах та  в установах області.