На засіданні колегії Держпраці обговорено результати діяльності Служби 2018 року

19 лютого 2019

14 лютого  у Києві відбулося засідання колегії Державної служби України з питань праці, під час якого члени колегії, посадовці центрального апарату, територіальних органів та державних підприємств, які відносяться до сфери управління Держпраці, проаналізували підсумки діяльності Служби у 2018 році та визначили пріоритетні напрями роботи на 2019 рік.

Участь у роботі колегії також взяли: Володимир Кладієв – керівник Координаційного центру забезпечення взаємодії з Кабінетом Міністрів України Адміністрації Президента України, В’ячеслав Кучер – заступник голови Київської обласної адміністрації, Юрій Піжук – Голова профспілки працівників державних установ України, Сергій Біленький – Голова Всеукраїнського об’єднання обласних організацій роботодавців підприємств металургійного комплексу «Федерація металургів України», Сергій Українець – заступник Голови профспілки працівників нафтової і газової промисловості України, Олексій Мірошниченко – виконавчий Віце-президент Конференції роботодавців України, Антоніо Сантуш – менеджер Проекту ЄС-МОП.

Під час засідання Роман Чернега  відмітив ефективну роботу Держпраці у 2018 році у напрямі детінізації відносин у сфері зайнятості населення. Завдяки чому, кількість застрахованих осіб за 2018  рік зросла більш як на 428 тисяч. У результаті – надходження від сплати ЄСВ збільшилися більш як на 5 млрд у порівнянні з початком року.

В’ячеслав Кучер наголосив на необхідності подальшої злагодженої діяльності державних органів для успішної реалізації роботи у напрямі детінізації зайнятості населення у 2019 році.  

Голова Держпраці подякував соціальним партнерам за співпрацю та підкреслив: «Питання створення кращих соціальних стандартів ніколи не буде вичерпним, тому ще є над чим працювати».

Юрій Піжук вручив  Подяку колективу центрального апарату та  територіальних органів Державної служби України з питань праці за ефективну співпрацю з організаціями профспілки працівників державних установ України в питаннях дотримання законодавства про працю та належного соціально-економічного захисту працюючих.

Крім того, на засіданні обговорили нові підходи у відносинах держави та бізнесу. В Україні сформовано ризикоорієнтовану систему управління безпекою та гігієною праці, що забезпечить ефективну реалізацію прав працівників на безпечні та здорові умови праці.

Підбиваючи підсумки засідання колегії, Роман Чернега відзначив позитивну роботу певних територіальних управлінь та закликав увесь колектив у 2019 році докласти ще більших зусиль з метою детінізації зайнятості та доходів населення, особливо звернути увагу на заходи для збереження здоров’я і життя працівників на виробництві.