Днями відділ нагляду у вугільній промисловості відзначив 60-ліття

21 лютого 2019

19 лютого 2019 року відділ нагляду у вугільній промисловості Головного управління Держпраці у Львівській області відзначив  60-ліття з дня заснування.

19 лютого 1959 року  утворено Червоноградську районну гірничотехнічну інспекцію (РГТІ).  Зараз це відділ нагляду у вугільній промисловості управління гірничого нагляду Головного управління Держпраці у Львівській області, який укомплектований висококваліфікованими спеціалістами – гірничими інженерами, що  здійснюють державний гірничий нагляд на вугільних підприємствах Львівщини.

 На сьогодні відділ здійснює нагляд за 7 суб’єктами господарювання, а це: 21 відокремлений підрозділ ДП «Львіввугілля»,  ПАТ «Шахта «Надія»,  ПАТ «Львівська вугільна компанія», ПрАТ «Укрзахідвауглебуд»,  Львівсько-Волинський воєнізований гірничорятувальний загін, ПП «Мегалюкс», ТОВ «ВП «Західвуглезбут». Всі 7 діючих вугільних шахт Львівської області (ВП «Шахта «Великомостівська», ВП «Шахта «Межирічанська», ВП «Шахта «Відродження», ВП «Шахта «Лісова», ВП «Шахта «Степова» та ВП «Шахта «Червоноградська» ДП «Львіввугнілля» і ПАТ «Шахта «Надія») небезпечні за вибухами вугільного пилу і надкатегорійні по газу метану. Тому,  першочерговим завданням відділу є недопущення порушень провітрювання, пилогазового режиму та експлуатації електрообладнання з порушенням засобів вибухозахисту.

В день 60-ліття Червоноградської РГТІ у відділ завітали ветерани інспекції, які багато років віддали роботі   у сфері державної працеохоронної політики у вугільній галузі.