Інспектори продовжують інформувати роботодавців та працівників щодо переваг задекларованої праці

28 лютого 2019

Днями головний державний інспектор ГУ Держпраці у Львівській області Мирон Лизан провів семінар  в рамках  інформаційної кампанії щодо легалізації заробітної плати та зайнятості населення  у ТзОВ «Ембавуд Україна».

Фахівець розповів про переваги офіційного працевлаштування. Зазначивши, що лише працівник, що оформлений належним чином  отримує  усі  соціальні гарантії, які передбачені  трудовим законодавством.

Працівник без офіційного оформлення на роботу позбавляє себе гарантованого державою розміру заробітної плати, виплати своєчасно та не нижче мінімальної заробітної плати, офіційної відпустки, відпустки по догляду за дитиною, тощо.

Також йшлося про терміни виплати заробітної плати. Так,  законодавець зазначає, що мінімальна заробітна плата є державною соціальною гарантією, обов’язковою на всій території України для підприємств, установ, організацій усіх форм власності і господарювання та фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників, за будь-якою системою оплати праці.

При цьому заробітна плата підлягає індексації у встановленому законодавством порядку.

Окрему увагу присутніх звернуто на питання трудових відносин мобілізованих і демобілізованих працівників та встановлених для них пільг згідно чинного законодавства.