Відбулися позмінні збори з питань охорони праці у відокремленому підрозділі «Шахта «Лісова»

01 березня 2019

У четвер, 28 лютого, на  відокремленому підрозділі шахта «Лісова»    ДП «Львіввугілля» відбулися позмінні збори трудового колективу з питань охорони праці, в якому взяли участь  працівники шахти та головний державний інспектор відділу нагляду у вугільній промисловості Головного управління Держпраці у Львівській області Олександр Арямін.

Олександр Арямін  зазначив, що ізолювальні саморятівники завжди мають бути поруч з усіма підземними працівниками шахти на кожному робочому місці. Підземні працівники повинні вміти користуватись саморятівником, знати правила поведінки під час аварійних ситуацій, запасні виходи, місця розташування засобів протиаварійного захисту. Нагадав, що  електрообладнання в шахті, у тому числі  кабелі  та  системи електропостачання,  в  процесі  експлуатації мають гарантувати електробезпеку працівників шахти, а також вибухо- і пожежобезпеку.

 Допускається експлуатувати електрообладнання тільки у разі справних засобів вибухозахисту, блокувань, заземлень, апаратів захисту, схем управління та при непошкоджених кабелях.

Окрім цього, інспектор розповів про результати проведених перевірок  та усунення порушень, які були виявлені.

Фахівець також вказав на  якість проведення інструктажів під час видачі нарядів, посилення відомчого контролю, заборону експлуатації несправного гірничошахтного обладнання, приведення шляхів пересування працівників в гірничих виробках у безпечний стан.