Фахівці ГУ Держпраці провели перевірку у ТзОВ «Золочівенергоресурс»: виявлено 40 порушень з питань охорони праці

14 березня 2019

Відбулася  планова перевірка  у  ТзОВ   «Золочівенергоресурс».   В межах контрольного заходу проаналізовано дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки при організації роботи служби охорони праці, експлуатації водогрійних котлів, електрогосподарства.

Основним видом діяльності ТзОВ   «Золочівенергоресурс»  є постачання  гарячої води для опалення житлових та адміністративних будинків м. Золочів.

Під час проведення перевірки інспектори   виявили  40 порушень вимог нормативно – правових актів з охорони праці.

З-поміж них варто виокремити низку недоліків. Не проводяться лабораторні дослідження умов праці. Працівник, який призначений відповідальним за справний стан і безпечну експлуатацію котлів не пройшов навчання та перевірку знань.

Водогрійні котли не споряджені обліковими номерами та не обліковані в спеціальному журналі.

На підприємстві не оформлено відповідні розпорядчі документи (наказ, розпорядження) про призначення чи допуск до роботи операторів котлів та лаборанта хімводопідготовки.

Перед манометром водогрійного котла  не встановлений кран чи інший пристрій для перевірки справності дії манометра, що виключає можливість щозмінної  перевірки манометра операторами.

Встановлені на водогрійних котлах   запобіжні клапани не мають пристроїв для примусового короткочасного їх відкривання, що виключає можливість щозмінної   перевірки  справності клапанів.

 Не проводиться щозмінна перевірка  справності роботи манометрів, запобіжних клапанів на водогрійних котлах.

Окрім цього, були виявлені порушення  у сфері електрогосподарства. Зокрема, не переглянуті та не розміщені в електроустановках однолінійні схеми електричних з`єднань з відміткою відповідальної особи. Допущені до проведення випробування та вимірювання електрообладнання електротехнічні працівники не дотримуються організаційних заходів, що убезпечують працівників під час роботи. На підприємстві не призначено особи відповідальної за збереження та справність електроінструменту.