Виконавча служба примусово стягнула штраф з роботодавця за порушення законодавства про працю

14 березня 2019

Виконавча служба Головного територіального управління юстиції у Львівській області примусово стягнула штраф за недопуск інспектора ГУ Держпраці до проведення контрольного заходу.

Раніше  адміністрація одного з  ТзОВ не допустила  головного державного інспектора ГУ Держпраці у Львівській області  до  проведення інспекційного відвідування  щодо  належного оформлення трудових правовідносин.

Відтак  ГУ Держпраці у Львівській області  накладено штраф на ТзОВ у розмірі триста двадцять тисяч  гривень.

Днями до ГУ Держпраці у Львівській області надійшла інформація  від виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Львівській області про примусове   стягнення  штрафної санкції за порушення законодавства про працю.

Нагадаємо,  що  штрафні санкції  за недодержання законодавства про працю підлягають сплаті протягом одного місяця з дня винесення постанови про їх застосування.

Не сплачені у добровільному порядку штрафи стягуються органами виконавчої служби у примусовому порядку.

Детальніше ознайомитися з постановою «Про затвердження Порядку накладення штрафів за порушення законодавства про працю та зайнятість населення» можна за цим посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/509-2013-%D0%BF