Позмінні збори з питань охорони праці: гірників навчали надавати першу медичну допомогу

15 березня 2019

У четвер, 14 березня, на ПАТ «Шахта «Надія» відбулися позмінні збори трудового колективу з питань охорони праці, в якому взяли участь   працівники шахти та головний державний інспектор відділу нагляду у вугільній промисловості Головного управління Держпраці у Львівській області Олександр Арямін.

Він ознайомив присутніх з результатами конкурсу «Охорона праці очима дітей».

Олександр Арямін нагадав, що керівники шахти і дільниць (служб) зобов’язані систематично в різні зміни відвідувати підземні роботи та здійснювати контроль за станом гірничих виробок, безпечним веденням робіт і негайно вживати заходів щодо усунення порушень нормативних актів з охорони праці.

Якщо усунення порушень без застосування спеціальних заходів неможливе або існує загроза життю та здоров’ю працівників, роботи мають бути припинені, працівники виведені в безпечне місце. Про це повідомляється керівнику зміни і гірничому диспетчеру, які повинні запровадити дії щодо усунення передаварійних (аварійних) ситуацій із застосуванням спеціальних, затверджених головним інженером шахти, заходів, що гарантують безпеку працівників. Небезпечні місця (зони) відгороджуються заборонними знаками.

Окрім цього, присутні проаналізували обставини та причини нещасного випадку,  внаслідок якого один із гірників травмував ногу. Основна причина настання нещасного випадку: невиконання  вимог інструкції з охорони праці (особиста необережність та не виконання вимог передбачених паспортом).

На завершення відбувся тренінг з надання першої медичної допомоги потерпілим при травмах, ураження електричним струмом, отруєннях та удушеннях.