У КП “Чевонорградтеплокомуненерго” відбулася перевірка: виявлено 58 порушень нормативних актів з охорони праці

20 березня 2019

Фахівці ГУ Держпраці у Львівській області провели планову перевірку щодо дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки, гігієни праці у комунальному підприємстві “Чевонорградтеплокомуненерго”.

 Під час перевірки виявлено 58 порушень нормативних актів з охорони праці.

З-поміж основних варто виокремити низку основних недоліків.

Не проведено у встановлений термін технічний огляд і експертне обстеження 22 водогрійних котлів після досягнення граничного строку експлуатації.

Суб’єкт господарювання не отримав дозвіл на експлуатацію технологічного устаткування та його елементів систем газопостачання природним газом (газопроводів та шафових газорегуляторних пунктів (ШРП) котелень №№ 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7).

На підприємстві не розроблені інструкції з ведення водно-хімічного режиму котлів та інструкції з експлуатації установок  для докотлової  обробки води з режимними картами.

Не розроблені графіки  та інструкції перевірки справності сигналізації і автоматичних захистів водогрійних котлів.

Не призначено осіб, які допускаються до управління кран-балками  вантажопідйомністю 1,5 т та 5 т, які встановлені в котельні (РГК) №1.

Суб’єкт господарювання не  отримав дозвіл органу Держпраці на експлуатацію кран-балок  вантажопідйомністю 1,5т та 5т , які встановлені в котельні (РГК) №1.

Відсутнє освітлення в РУ-6кВ в ТП-РГК2.

Директора підприємства попереджено про необхідність негайного зупинення 23 водогрійних котлів, двох кран-балок та експлуатації газопроводів та шафових газорегуляторних пунктів (ШРП) котелень № 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7.

За результатами проведеної перевірки притягнуто до адміністративної  відповідальності  у вигляді штрафу 5 посадових осіб підприємства.