Вітаємо переможців Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «ОХОРОНА ПРАЦІ ОЧИМА ДІТЕЙ – 2019»

05 квітня 2019

Завершився фінальний етап Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей – 2019», який організували Державна служба України з питань праці та журнал «Охорона праці». Уже восьмий рік поспіль цей захід проводиться до Дня охорони праці в Україні, який відзначають 28 квітня.

Переможців фіналу визначало поважне журі, до складу якого увійшли представники Міністерства культури України, Держпраці України, Федерації профспілок України, спеціалісти з охорони праці Печерської, Подільської, Голосіївської РДА в м. Києві. У складі журі був і член Національної спілки художників України, відомий майстер традиційного народного мистецтва, заслужений художник України Йосип Осташинський.

Журі переглянуло й оцінило понад 200 малюнків – на них діти з усієї України творчо виразили власне бачення ризиків і небезпек на виробництві та в побуті, передали свою турботу про безпеку праці батьків.

На першому відбірковому етапі конкурсу регіональні журі, які були створені в теруправліннях Держпраці, обирали найкращі з-понад 10 тисяч дитячих робіт.

Переможцями конкурсу «Охорона праці очима дітей – 2019» стали:

Перша вікова група (від 6 до 10 років)

І місце – Михаіл Колєсніков (м. Харків)

ІІ місце – Поліна Рябушева (м. Маріуполь Донецької обл.)

ІІІ місце – Євгенія Недюха (смт Семенівка Полтавської обл.)

Друга вікова група (від 11 до 14 років)

І місце – Софія Гурідова (м. Вугледар Донецької обл.)

ІІ місце – Віктор Мартинюк (м. Кременець Тернопільської обл.)

ІІІ місце – Катерина Куркубет (с. Великі Бубни Сумської обл.)

Третя вікова група (від 15 до 18 років)

І місце – Владислав Бессонов (м. Маріуполь Донецької обл.)

ІІ місце – Олеся Шалагіна (смт Олександрівка Кіровоградської обл.)

ІІІ місце – Анна Зайдель (с. Дядьковичі Рівненської обл.)

Нагородження переможців відбудеться 26 квітня у Києві.

Незважаючи на «дорослість» теми, конкурс здобув популярність і любов дітей. Щороку десятки тисяч школярів і студентів коледжів долучаються до участі в ньому – це свідчить про те, що діти розуміють важливість безпечної поведінки на виробництві і в побуті. Кажуть: «Вустами дитини промовляє істина». А ми говоримо: «Пензлем і фарбами дитини говорить її серце».

P.S. До редакції журналу надійшло багато робіт, гідних нагороди. Тому прийнято рішення представити їх на суд «народного» журі. Обрати найкращий малюнок зможе кожен відвідувач сторінки журналу «Охорона праці» у Фейсбуці. Запрошуємо всіх охочих надіслати нам свої відгуки про дитячі роботи.

Переможці отримають призи глядацьких симпатій.