У ТзОВ «Перфект Пак» відбувся семінар з безпечної експлуатації електроустановок

16 квітня 2019

Днями  головний  державний  інспектор  відділу нагляду  в  машинобудуванні  та енергетиці  Ігор  Карпин  провів  семінар-нараду  з  електротехнічними  працівниками  ТзОВ «Перфект Пак». Підприємство розташоване  у  Стрию та  займається  виготовленням  дерев’яних  піддонів .

Фахівець  ГУ Держпраці  проаналізував  заходи  щодо  дотримання  безпечних  умов  праці, які проводяться на підприємстві під час виконання робіт з експлуатації та обслуговування  електроустановок  та  їх  утримання  у  безпечному  технічному  стані.

Він порушив питання контролю виконання організаційних та технічних заходів перед початком та при проведенні робіт в електроустановках напругою до 1000В, своєчасного випробування та вимірювання електрообладнання.

Він також  роз’яснив працівникам  гарантії прав на охорону праці відповідно до Закону України «Про  охорону  праці», акцентував  увагу  на  проведенні  навчання, інструктажів  та  перевірки  знань з  охорони  праці.

Йшлося про те, що керівник    підприємства    зобов’язаний   забезпечити утримання,   експлуатацію   і   обслуговування    електроустановок  відповідно до вимог чинних нормативних документів.

Для цього він повинен призначити  відповідального  за  справний  стан  і безпечну експлуатацію  електрогосподарства  з   числа   інженерно-технічних
працівників,   які  мають  електротехнічну  підготовку  і  пройшли
перевірку  знань  у   встановленому   порядку.          

Водночас присутні детально обговорили причини  та  обставини   настання нещасних  випадків у галузі.