Про вимоги охорони праці у гірничодобувній промисловості йшлося під час семінару на ПрАТ «Старосамбірський кар’єр»

19 квітня 2019

Днями фахівці відділу нагляду у гірничодобувній промисловості ГУ Держпраці  у Львівській області провели семінар для інженерно-технічних працівників ПрАТ «Старосамбірський кар’єр».

Основним видом діяльності ПрАТ  «Старосамбірський кар’єр» є видобування піску, гравію та переробка мінеральної сировини.

Під час семінару йшлося про дотримання вимог нормативно-правових актів з питань охорони праці, промислової безпеки та гірничого законодавства з метою уникнення травматизму під час проведення робіт.

В межах  зустрічі з працівниками товариства спеціалісти проаналізували стан охорони праці та виробничого травматизму у гірничодобувній галузі. Зокрема розглянули причини та обставини настання  нещасних випадків.

Головні державні інспектори наголосили на якості навчання працівників, відповідальних за охорону праці. Оскільки працівники, що пройшли навчання після отримання необхідних знань та навичок з питань охорони праці зможуть запобігати та швидко реагувати на  ситуації, які загрожують життю та здоров’ю працівників.

Також присутні  обговорили необхідність виконання планів гірничих робіт працівниками підприємства при розробці родовища корисних копалин.

Водночас учасники заходу провели аналіз нещасних випадків на виробництві, що стались протягом кількох попередніх років на підприємствах Львівської області.