На шахті «Великомостівська» відбулося засідання постійної комісії з охорони праці

02 травня 2019

Днями під головуванням в.о. директора відокремленого підрозділу «Шахта «Великомостівська» державного підприємства «Львіввугілля» Василя Бойка відбулося засідання постійної комісії шахти з питань охорони праці.

У засіданні  взяли участь інженерно-технічні працівники шахти, гірники, головний державний інспектор відділу нагляду у вугільній промисловості Головного управління Держпраці у Львівській області Наталія Зла.

 Вона розповіла присутнім шахтарям про стан виробничого травматизму на шахтах ДП «Львіввугілля», проаналізувала причини, через які стались нещасні випадки.

При цьому інспектор  наголосила, що значна частина всіх виробничих травм стається через порушення інструкцій з охорони праці та власну необережність потерпілих під час виконання робіт або при пересуванні в гірничих виробках.

Вона окреслила низку заходів для попередження виробничого травматизму.

Передусім, це покращення якості проведення інструктажів під час видачі нарядів, заборона експлуатації несправного гірничошахтного обладнання, приведення шляхів пересування працівників в гірничих виробках у безпечний стан. Особливо вона  наголосила на необхідності суворого дотримання вимог технологічної проектної документації при проведенні та кріпленні гірничих виробок, посилення відомчого контролю за веденням гірничих робіт. Акцентувала увагу  на незадовільному стані забезпечення шахтарів необхідними засобами індивідуального захисту (ізолюючі саморятівники, спецодяг, спецвзуття, фільтри до протипилових респіраторів)