З перевізниками Жовківщини обговорили вимоги законодавства праці та охорони праці

30 травня 2019

У середу, 29 травня,  у   Жовківській  райдержадміністрації відбулося засідання комісії з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення.

На засіданні були присутні перевізники району.

Передусім присутнім підприємцям  нагадали про  вимоги законодавства щодо належного оформлення працівників. Також йшлося про  дотримання норми робочого часу та відпочинку, встановлення вихідних днів.

Окрім цього,   присутні обговорили питання охорони праці. Так, головний державний інспектор  відділу нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв’язку ГУ Держпраці у Львівській області  наголосив, що  роботодавець зобов’язаний випускати на лінію технічно справні транспортні засоби. Це підтверджується підписом у журналі по випуску КТЗ особи, яка відповідальна за випуск автомобіля на лінію  та водія.

Водій може виїжджати на лінію тільки після проходження медичного огляду і відповідної відмітки про це у дорожньому листі.

Кожний автомобіль укомплектовується медичною аптечкою залежно від типу транспортного засобу, знаком аварійної зупинки (миготливим червоним ліхтарем), вогнегасником, а вантажні автомобілі з дозволеною масою понад   3,5 т і автобуси з дозволеною максимальною масою понад 5 т – додатково упорними колодками не менше 2 шт.

Великовагові та великогабаритні транспортні засоби облаштовуються проблисковими маячками оранжевого кольору.

Роботодавець перед виїздом зобов’язаний поінформувати водія про умови праці на лінії, місцях вантажно-розвантажувальних робіт та особливості вантажу, що перевозиться.

Вантажний автомобіль, що використовується для перевезення пасажирів, повинен бути обладнаний сидіннями, закріпленими в кузові на відстані не менш як 0,3 м від верхнього краю борту і 0,3-0,5 м від підлоги. Сидіння, що розташовані вздовж заднього або бокового борту, повинні мати міцні спинки.