У музичній академії обговорено вимоги безпеки для електротехнічних працівників

12 вересня 2019

Головний державний інспектором відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Ігор Карпин провів семінар-нараду з електротехнічними працівниками Львівської музичної академії ім. М.В.Лисенка.

Фахівець ГУ Держпраці проаналізував заходи щодо дотримання безпечних  умов праці під час виконання робіт з експлуатації та обслуговування електроустановок, наголосив на важливості їх утримання у безпечному технічному стані.

Як зазначив інспектор, на підприємств слід обов’язково здійснювати контроль за виконанням організаційних та технічних заходів як перед початком, так і при проведенні робіт в електроустановках напругою до 1000В. Важливо організовувати періодичні та профілактичні випробування електрозахисних засобів, що застосовуються в електроустановках. У випадку виявлення порушень невідкладно вживати усіх заходів щодо їх своєчасного усунення.

Також держінспектор звернув увагу працівників на шкідливі та небезпечні виробничі  фактори, які можуть призвести до нещасних випадків. Зокрема, на думку інспектора, це наявність електричної напруги, недостатнє освітлення робочої зони, падіння з висоти предметів, матеріалів або конструкцій, падіння з висоти внаслідок несправності драбин.

Ігор Карпи закликав присутніх дбати про особисту безпеку та безпеку колег, якісно проводити навчання, інструктажі  та  перевірки  знань з охорони  праці. На прикладі нещасних випадків, які мали місце під час виконання робіт з експлуатації та обслуговування  електроустановок, розповів до чого призводить нехтування працівниками вимог законодавства з охорони праці.